Arctic Trailin reitit vievät sinut Urho Kekkosen kansallispuiston tunturimaisemiin! Valittavana on kolme eri matkaa; 7km, 20km ja 33km.

Kaikkien matkojen lähtö- ja maalialue sijaitsee Saariselän kylällä. Tarkka sijainti ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.


7km – Tunturipolku

7 kilometrin tunturipolulla kiivetään yhden tunturin huipulle. Reitti käy kiikkumassa Iisakkipään huipulla, minkä jälkeen reitti palaa Saariselän kylälle.


20km – Kahden huipun reitti

20 kilometrin kierrokselle mahtuu kaksi tunturihuippua. Reitin alkumatka kulkee yhtä matkaa lyhyimmän 7km kierroksen kanssa, ja ensimmäinen huiputettava tunturi on Iisakkipää. Iisakkipäältä suunnataan Pietarinvaaran kautta kohti Vellinsärpimäojaa.

Vellinsärpimän tuvalta matka jatkuu kohti Taajoslaavua. Parin tasaisemman kilometrin jälkeen reitti lähtee jälleen kohti tuntureita, ja seuraava huiputettava tunturi on Vahtamapää.

Reitti ylittää Vahtamapää-tunturin ja lähtee sen jälkeen suuntaamaan takaisin kohti pohjoista ja Saariselkää. Iisakkipäällä reitti yhtyy takaisin lyhyempään 7km kierrokseen.


33km – Neljän huipun reitti

33km reitin alkumatka Vahtamapäälle asti on samaa reittiä kuin lyhyemmän 20km kierroksen. Vahtamapään ylityksen jälkeen reitti kääntyy kohti etelää, ohittaa komean Rumakurun, ja nousee takaisin tunturiin Vävypäällä.

Vävypään jäljeen seuraava huiputettava tunturi on komea Ahopää, joka onkin reitin eteläisin tunturi. Ahopään laelta reitti kääntyy takaisin kohti Saariselkää.